Navigasjon

Hvordan fjerne en gammel Apple‑ID fra iPhone uten tidligere eier

Hvordan gjør jeg fjern den forrige eierens Apple-ID uten passordHvis du har kjøpt en brukt iPhone eller fått en brukt enhet fra et familiemedlem, kan du oppdage at den fortsatt er knyttet til en annen Apple‑ID. Den tryggeste løsningen er å be den tidligere eieren fjerne kontoen sin fra enheten, men hva om du ikke kan få tak i vedkommende? Denne veiledningen dekker alle fungerende metoder for å fjerne den forrige eierens Apple‑ID fra iPhonen din.

Fjern Apple-ID fra forrige eier

Del 1. Slik fjerner du forrige eierens Apple-ID uten passord

Når du kjøper en brukt iPhone, iPad eller iPod, kan du oppdage at enheten fortsatt er koblet til den tidligere eierens Apple‑ID. Dette kan begrense tilgangen til visse funksjoner eller utløse Aktiveringslås. For å fjerne en gammel Apple‑ID uten passord, imyPass iPassGo gir deg en effektiv måte å slette Apple‑kontoen og gjenvinne full tilgang til enheten din.

4 000 000+ nedlastinger

Fjern en tidligere eiers Apple‑ID uten passord.

Slett låst, deaktivert eller inaktivert Apple‑ID enkelt.

Deaktiver Skjermtid og fjern MDM‑begrensninger.

Støtter de nyeste iOS‑versjonene og nye iPhone‑modeller.

Gratis nedlasting Gratis nedlasting
Trinn 1

Koble iOS-enheten til datamaskinen

Start programmet på datamaskinen, og velg deretter Fjern Apple ID modus fra grensesnittet. Bruk en USB‑kabel for å koble enheten til datamaskinen. Når den er koblet til, klikker du på Start nå knapp.

Fjern Apple ID-modus
Steg 2

Fjern Apple-ID fra enheten din

Hvis Finn iPhone er slått av:

imyPass iPassGo kan fjerne Apple-ID-passordet ditt umiddelbart.

Hvis Finn iPhone er aktivert:

Du må tilbakestille alle innstillinger på enheten din. Gå til Innstillinger > Generell > Tilbakestill alle innstillinger. Deretter vil imyPass iPassGo begynne å fjerne Apple-ID-en umiddelbart.

Tilbakestill alle innstillinger
Trinn 3

Bekreft opplåsingsprosessen

Når alt er ferdig, klikker du Bekreft igjen, vil den tidligere eierens Apple‑ID snart bli fjernet.

Fjern Apple-ID

Del 2. Slik sletter du forrige eierens Apple-ID med passord

Hvis du kan kontakte den tidligere eieren for hjelp, er det mye enklere å fjerne Apple‑kontoen. Her er 3 offisielle metoder for å fjerne den tidligere eierens Apple‑ID fra iPhonen din, enten direkte på enheten eller eksternt.

Metode 1: Logg ut av Apple‑ID via Innstillinger

Hvis den tidligere eieren av enheten er villig til å dele Apple‑ID‑informasjonen sin, er utlogging av Apple‑ID direkte på iPhonen den enkleste og tryggeste løsningen. Etter at du har logget ut, vil enheten ikke lenger være knyttet til kontoen deres og kan settes opp med en ny Apple‑ID.

Slik gjør du det:

Trinn 1

Åpne Innstillinger-appen på iPhone og trykk på eple ID øverst på skjermen.

Steg 2

Etter dette klikker du på Logg ut alternativet, som vises etter at du har blat nedover.

Trinn 3

Fortsett ved å skrive inn Apple ID-passordet når du blir bedt om det, og klikk på OK.

Logg ut Apple-ID via innstillinger
Trinn 4

Til slutt fullfører du trinnet ved å klikke på Slå av etter at du har fjernet merket for alternativet for å beholde enheten koblet til Apple-ID-en.

Metode 2: Fjern Apple ID via iCloud.com

Hvis den tidligere eieren ikke er i nærheten av enheten, kan vedkommende fjerne iPhonen fra Apple‑kontoen sin eksternt via iCloud.com. Denne metoden er nyttig når eieren allerede har overlevert enheten, men glemte å logge ut.

Trinn 1

Det første trinnet er å be den forrige eieren om å logge på Apple-ID-en sin på iCloud.com.

Steg 2

For å begynne, klikk på Finn iPhone og vent til lastingen er fullført før du velger den spesifikke enheten som må fjernes.

Trinn 3

Etter det, klikking Fjern denne enheten og å skrive inn Apple ID-passordet bekrefter handlingen, og deretter klikker du Fjerne en gang til.

Via iCloud
Trinn 4

Som et resultat vil iPhonens Apple-ID bli frakoblet og tilbakestilt til fabrikkinnstillinger, noe som gjør den klar for en ny aktivering.

Metode 3: Slett Apple-ID ved hjelp av Finn min-appen

Hvis den tidligere eieren har en annen Apple‑enhet, kan vedkommende også bruke appen «Hvor er?» til å koble iPhonen fra på avstand.

Trinn 1

Som nevnt må eieren åpne Finn min på Apple-enheten sin og trykke på Enheter-fanen.

Steg 2

Nå må de navigere til iPhonen som tilsvarer overføringen.

Finn min app
Trinn 3

Til syvende og sist må de tappe på Fjern denne enheten og følg opp ved å trykke på Fjerne fordi iPhonen vil være fri fra iCloud-en deres.

Del 3. Ting du bør sjekke før du kjøper en brukt iPhone

Før du kjøper en brukt iPhone, er det viktig å sjekke enhetens status nøye for å unngå å kjøpe en telefon som er knyttet til en annen Apple‑ID, rapportert som mistet eller stjålet, operatørlåst eller påvirket av skjulte begrensninger. Det å bruke noen få minutter på å kontrollere disse detaljene kan bidra til å sikre at iPhonen er klar for en ny eier.

1. Garantisjekk / Mistet sjekk

Be selgeren om telefonens IMEI-nummer. Sjekk deretter en IMEI-kontroll på blokkeringslisten for å finne ut om telefonen er mistet eller stjålet. Hvis en enhet blir blokkert, kan den ikke koble til mobiltjenester og kan forbli permanent låst.

2. Sjekk status for operatørlås

Noen iPhoner er låst til en bestemt mobiloperatør og fungerer kanskje bare med SIM‑kort fra det nettet. Før du kjøper en brukt iPhone, må du bekrefte om den er ulåst og kompatibel med din operatør.

Låsestatus Hva det betyr Tiltak nødvendig
Ulåst Fungerer med alle SIM-kort fra operatører Ingen handling nødvendig
Låst Bundet til én transportør, ofte på grunn av kontrakt Be selgeren om å låse den opp først
Svartelistet Rapportert mistet/stjålet, blokkert av alle operatører Unngå å kjøpe denne enheten helt

3. Sørg for at aktiveringslåsen er DEAKTIVERT

Aktiveringslås er en sikkerhetsfunksjon fra Apple som er koblet til eierens Apple‑ID. Den bidrar til å beskytte en mistet eller stjålet iPhone ved å hindre andre i å aktivere enheten uten de opprinnelige kontolegitimasjonene.

Før du fullfører kjøpet, må du forsikre deg om at den tidligere eieren har fjernet Aktiveringslås. Du kan sjekke dette ved å:

Hvis iPhonen ber om den tidligere eierens Apple‑ID under oppsettet, er enheten fortsatt beskyttet av Aktiveringslås.

Vanlige spørsmål.

  • Fjerner en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger den forrige eierens Apple‑ID?

    Nei. Å tilbakestille en iPhone til fabrikkinnstillinger fjerner ikke den forrige eierens Apple‑ID hvis Aktiveringslås er aktivert. Etter tilbakestillingen kan enheten fortsatt be om den forrige eierens Apple‑ID og passord.

  • Hvordan kan jeg bli kvitt en gammel Apple‑ID uten passord?

    Hvis du kjenner den forrige eieren, be vedkommende logge ut av Apple-ID-en sin eller fjerne enheten fra kontoen sin eksternt. Eller du kan bruke et profesjonelt opplåsingsverktøy som imyPass iPassGo for å fjerne den forrige eierens Apple-ID.

  • Kan Apple fjerne aktiveringslås fra en iPhone?

    Apple kan hjelpe deg med å fjerne aktiveringslås hvis du kan legge fram gyldig kjøpsbevis og eierskapsdokumentasjon. Uten bekreftet eierskap vil ikke Apple låse opp en enhet som er knyttet til en annen persons Apple‑ID.

Konklusjon

Til slette en tidligere eier sin Apple-ID fra en iPhone kan du bruke offisielle Apple-metoder eller pålitelige tredjepartsverktøy som imyPass iPassGoEnten du har passordet eller ikke, gir denne veiledningen effektive løsninger. Sjekk alltid enhetens status før du kjøper den for å sikre en problemfri og sikker iPhone-opplevelse.

Samuel Spenser
Samuel Spenser

Samuel er spesialist på passordsikkerhet og digitalt personvern. Tidligere jobbet han som rådgiver innen cybersikkerhet for små bedrifter for å beskytte digitale verdier. Med sertifiseringer i cybersikkerhet og etisk hacking gjør han komplekse sikkerhetstemaer om til lettfattelige råd. Han liker også å dele passordtips for å hjelpe brukere med å beskytte kontoene sine med større trygghet.

Hot løsninger

iPassGo

iPassGo

Tørk forskjellige iPhone-passord

Gratis nedlasting Gratis nedlasting iPassGo