Hur du stänger av och döljer din plats på Instagram
Som en av de mest populära sociala plattformarna har Instagram lagt till en ny funktion: att placera din plats på kartan. Med andra ord kan användare se sina vänners platser och vice versa på den interaktiva kartan. Enligt Meta kan användare när som helst välja att stänga av plats på Instagram Den här guiden delar beprövade metoder och detaljerade steg för att dölja din plats på ett effektivt sätt.
I den här artikeln:
Del 1: Visar Instagram din plats
Visar Instagram din plats? Ja. Instagrams karta är en ny funktion på den sociala plattformen som visar användarnas senast aktiva platser. Dessutom uppdateras platsen varje gång en användare öppnar Instagram‑appen eller återvänder till appen om den körs i bakgrunden. Du kan dock själv bestämma om du vill dela din plats och vem som kan se din plats på Instagram.
Del 2: Hur du stänger av plats på Instagram
Beroende på dina behov kan du snabbt stänga av Instagrams platsfunktion på din iPhone eller Android‑telefon. Vi visar sätten nedan för att hjälpa dig skydda din integritet när du använder sociala medier.
Sätt 1: Hur du stänger av platsdelning på Instagram
Öppna Instagram appen och gå till Direktmeddelanden.
Tryck på Karta knappen överst i inkorgen.
Tryck på inställningar knappen uppe till höger på kartan.
Välj Ingen under Vem kan se din plats sektion.
Om du vill stänga av plats på Instagram för specifika personer väljer du Endast dessa vänner, och avmarkerar önskade kontakter.
När du uppmanas, välj Tills du slår på den igen.
Till sist, tryck Gjort eller Uppdatering för att bekräfta det.
Sätt 2: Hur du slutar dela plats på Instagram
Tryck på din profil i Instagram app.
Slå Meny knappen i det övre högra hörnet.
Knacka Berättelse, live och plats under Vem kan se ditt innehåll rubrik.
Tryck på Platsdelning och välj Ingen.
Till sist trycker du på Klar för att bekräfta att platsen döljs på Instagram.
Sätt 3: Hur du tar bort plats från Instagram
Öppna din Instagram app.
Tryck på din profil.
Dela ett nytt inlägg och öppna det.
Tryck på Mer knappen med en ikon med tre prickar och välj Redigera.
Tryck på platstaggningen.
Knacka Redigera platsoch välj Ta bort plats.
Knacka Gjort för att ta bort platsen från Instagram‑inlägget.
Sätt 4: Hur du tar bort plats på Instagram‑reel
Tryck på din profil i Instagram app.
Hitta önskad reel och tryck på den.
Tryck på Mer knappen med en trepricksikon och välj Redigera.
Gå till platsområdet och tryck på Radera knapp.
Tryck sedan på Gjort knappen för att ta bort platsen från Instagram‑reelen.
Du kanske också gillar:
Del 3: Hur du slutar dela plats på Instagram för iOS/Android
Funktionen för platsdelning på Instagram är endast tillgänglig i vissa regioner. Om du inte kan stänga av plats i Instagram kan du i stället prova platstinställningarna på din iPhone eller Android‑telefon.
Hur du slutar dela plats på Instagram för iOS
Springa det inställningar app från din startskärm.
Gå till Appar flik.
Scrolla ner och välj Instagram app.
Tryck på Plats alternativet under Tillåt att Instagram får åtkomst sektion.
Välj Aldrig för att omedelbart sluta dela plats på Instagram.
Notera:
Eller så kan du stänga av Platstjänster för att sluta dela plats för alla appar och tjänster på din iPhone.
Hur du stänger av plats på Instagram för Android
Välj den Apphantering eller liknande alternativ i dina inställningar app.
Tryck på Behörigheter alternativ.
Välj den Plats alternativet under Tillåten område.
Se till att välja Tillåt inte för att stänga av plats på Instagram.
Del 4: Hur du döljer plats på Instagram utan att andra märker det
När du stänger av plats får andra bara se den senast tillgängliga platsen på Instagram. Om du vill skydda din integritet kan du dölja din plats på Instagram med imyPass iLocaGo. Den kan ersätta din verkliga plats med valfri adress var som helst i världen utan att andra märker det. Dessutom gör det intuitiva gränssnittet den till ett bra alternativ för vanliga användare.
4 000 000+ nedladdningar
Dölj plats för Instagram och andra appar.
Använd exakta adresser och valfri position.
Simulera rörelser och skapa virtuella rutter.
Erbjud flera lägen för olika ändamål.
Stöd för ett brett utbud av iPhone-, iPad- och Android‑enheter.
Hur man döljer plats på Instagram
Anslut till din telefon
Ladda ner och installera programvaran för platsförfalskning på din PC. Det finns en annan version för Mac OS X 10.12 eller senare. Starta programvaran från skrivbordet. Anslut din iPhone eller Android-telefon till din PC med en kompatibel kabel. Se till att du litar på den här datorn, så kommer programvaran omedelbart att känna igen din enhet.
Välj Ändra plats
Därefter visas fönstret för läge. Välj Ändra plats läget för att ändra statiska platser. De andra tre lägena, One-stop-läge, Flerstoppsläge, och Joystick-läge, används för att simulera rörelser.
Dölj plats på Instagram
När kartfönstret visas skriver du in en exakt adress i fältet. Om du inte har en adress klickar du på destinationen på kartan. Klicka till sist på Ändra knappen för att bekräfta. Nu kan du använda Instagram på din enhet utan att dela din riktiga plats.
Slutsats
Den här guiden förklarade hur man stänger av plats på Instagram på din iPhone- eller Android-enhet. Nu bör du förstå att du kan inaktivera platssdelning i Instagram Direct-meddelanden och på Instagram-kartan. Dessutom kan du ta bort plats från dina inlägg och Reels genom att följa våra steg. imyPass iLocaGo är det ultimata sättet att dölja din verkliga plats med en falsk adress. Eftersom programvaran är lätt att använda kan du slutföra processen utan tekniska kunskaper.
Heta lösningar
-
GPS-plats
-
Lås upp iOS
-
iOS-tips
-
Lås upp Android