Πλήρης οδηγός για ρύθμιση και απενεργοποίηση του Downtime στο iPhone
Θέλετε να μειώσετε τον χρόνο που περνάτε στο iPhone σας; Το Downtime μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη χρήση των εφαρμογών σε συγκεκριμένες ώρες. Αλλά πώς να απενεργοποιήσετε το Downtime αν το έχει ρυθμίσει κάποιος άλλος ή αν ξεχάσατε τον κωδικό; Αυτός ο οδηγός εξηγεί τι είναι το Downtime στο iPhone και σας δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε το Downtime, να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του και να απενεργοποιήστε το Downtime στο iPhone.
Σε αυτό το άρθρο:
- Μέρος 1: Τι είναι το Downtime στο iPhone
- Μέρος 2: Πώς λειτουργεί το Downtime στο iPhone
- Μέρος 3: Τι σημαίνει «Αποκλεισμός κατά το Downtime»
- Μέρος 4: Πώς να απενεργοποιήσετε το Downtime στο iPhone
- Μέρος 5: Πώς να παρακάμψετε το Downtime στο iPhone χωρίς κωδικό
- Μέρος 6: Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Downtime στο iPhone
Μέρος 1: Τι είναι το Downtime στο iPhone
Η λειτουργία Downtime είναι μέρος της Χρήσης οθόνης (Screen Time), η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS 12 ή νεότερο. Λειτουργεί μαζί με δυνατότητες όπως η λειτουργία Εστίασης (Focus Mode), η Χρήση οθόνης και τα Όρια εφαρμογών (App Limits) για να βοηθά στη διαχείριση της χρήσης του iPhone.
Το Downtime στο iPhone σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε μια συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία οι περισσότερες εφαρμογές περιορίζονται. Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιόδου, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο τις εφαρμογές που έχετε επισημάνει ως "Πάντα επιτρέπονται" (Always Allowed). Μπορείτε επίσης να ελέγχετε με ποιες επαφές μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τη διάρκεια του Downtime.
Το Downtime είναι διαφορετικό από τα Όρια εφαρμογών (App Limits). Το Downtime περιορίζει τις περισσότερες εφαρμογές σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ τα Όρια εφαρμογών ορίζουν ένα ημερήσιο όριο χρήσης για μεμονωμένες εφαρμογές. Ωστόσο, αν τα Όρια εφαρμογών δεν λειτουργούν και οι εφαρμογές παραμένουν διαθέσιμες αφού φτάσουν το όριο, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της Χρήσης οθόνης (Screen Time).
Μέρος 2: Πώς λειτουργεί το Downtime στο iPhone
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Downtime στη Χρήση οθόνης (Screen Time) για να προγραμματίσετε τις ώρες ύπνου, εργασίας και μελέτης σας. Ακολουθήστε τα βήματα για να ρυθμίσετε το Downtime στο iPhone σας.
Ανοιξε Ρυθμίσεις και πατήστε Χρόνος οθόνης.
Παρακέντηση Χρόνος αργίαςκαι ενεργοποιήστε το.
Επιλέγω Κάθε μέρα για να χρησιμοποιείτε το ίδιο πρόγραμμα Downtime κάθε μέρα ή πατήστε Προσαρμογή ημερών για να ορίσετε διαφορετικές ώρες έναρξης και λήξης για διαφορετικές ημέρες.
Επιστρέψτε στο Χρόνος οθόνης και πατήστε Επιτρέπεται πάντα. Προσθέστε τις εφαρμογές που μπορείτε να ανοίγετε κατά τη διάρκεια του Downtime, όπως τηλέφωνο, Μηνύματα ή άλλες απαραίτητες εφαρμογές.
Μέρος 3: Τι σημαίνει «Αποκλεισμός κατά το Downtime»
Ο «Αποκλεισμός κατά το Downtime» (Block at Downtime) είναι μια επιλογή στη Χρήση οθόνης (Screen Time) που περιορίζει αυστηρά τη χρήση των εφαρμογών σας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, οι εφαρμογές που περιορίζει το Downtime μπλοκάρονται μόλις ξεκινήσει η προγραμματισμένη περίοδος Downtime. Δεν μπορείτε να ανοίξετε αυτές τις εφαρμογές ούτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτές μέχρι να λήξει η περίοδος Downtime. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θέλετε να αποφύγετε την απόσπαση προσοχής από ορισμένες εφαρμογές.
Μέρος 4: Πώς να απενεργοποιήσετε το Downtime στο iPhone
Αν δεν χρειάζεστε πλέον το Downtime για να περιορίζει τις εφαρμογές σας, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Αν το Downtime διαχειρίζεται μέσω Οικογενειακής κοινής χρήσης (Family Sharing), ίσως χρειαστείτε άδεια ή τον κωδικό για να το απενεργοποιήσετε.
Ανοιξε Ρυθμίσεις, επιλέξτε Χρόνος οθόνηςκαι μετά πατήστε Χρόνος αργίας.
Παρακέντηση Απενεργοποιήστε το Downtime. Αν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα, απλώς μετακινήστε τον διακόπτη Προγραμματισμένος στη θέση ανενεργό για να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα.
Αν θέλετε να προγραμματίσετε το Downtime για συγκεκριμένες περιόδους, ενεργοποιήστε το Προγραμματισμένος, έπειτα ορίστε το επιθυμητό χρονικό διάστημα για το Downtime.
Μέρος 5: Πώς να παρακάμψετε το Downtime στο iPhone χωρίς κωδικό
Αν μια εφαρμογή είναι μπλοκαρισμένη κατά το Downtime και χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσετε πριν τελειώσει η προγραμματισμένη περίοδος, πρέπει να απενεργοποιήσετε το Downtime στο iPhone με τον κωδικό. Αλλά τι γίνεται αν ξεχάσατε τον κωδικό Χρήσης οθόνης ή αν το Downtime έχει ρυθμιστεί από άλλους και δεν τον γνωρίζετε; Ίσως χρειαστείτε ένα επαγγελματικό εργαλείο για να παρακάμψετε το Downtime χωρίς κωδικό.
imyPass iPassGo είναι ένα εργαλείο ξεκλειδώματος iOS, σχεδιασμένο για να βοηθά στην αφαίρεση κωδικών Χρήσης οθόνης (Screen Time) και άλλων κλειδωμάτων iOS χωρίς κωδικό. Είτε το Downtime έχει οριστεί από εσάς είτε μέσω Οικογενειακής κοινής χρήσης, μπορείτε εύκολα να καταργήσετε τους περιορισμούς χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό!
4.000.000+ λήψεις
Απενεργοποίηση του Downtime στο iPhone χωρίς κωδικό.
Αφαίρεση κωδικού Screen Time χωρίς απώλεια δεδομένων.
Ξεκλείδωμα κάθε τύπου κλειδώματος iOS σε διάφορες περιπτώσεις.
Λειτουργεί στις πιο πρόσφατες συσκευές και εκδόσεις iOS.
Εκκινήστε το λογισμικό και επιλέξτε την επιλογή Ξεκλείδωμα χρόνου οθόνης λειτουργία. Συνδέστε τη συσκευή σας σε έναν υπολογιστή με καλώδιο USB.
Επιλέξτε πώς έχει οριστεί ο κωδικός πρόσβασης Χρόνου χρήσης οθόνης.
Ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε το Find My και βεβαιωθείτε ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ενεργοποιημένος. Έπειτα, κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκλείδωμα κουμπί για να παρακάμψετε τον κωδικό Downtime.
Συχνές ερωτήσεις.
-
Γιατί δεν μπορώ να απενεργοποιήσω τη λειτουργία Διακοπής Χρήσης (Downtime) στο iPhone;
Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη «Χαμηλή Χρήση», ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό «Χρόνος επί Οθόνης». Αν η «Χαμηλή Χρήση» διαχειρίζεται από γονέα μέσω της Οικογενειακής Κοινής Χρήσης, μπορεί επίσης να χρειαστείτε άδεια για να την αλλάξετε.
-
Μπορώ να ορίσω δύο ή περισσότερα προγράμματα διακοπής λειτουργίας (Downtime) μέσα σε μία ημέρα;
Όχι. Μπορείτε να ορίσετε μία περίοδο Downtime ανά ημέρα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές ώρες έναρξης και λήξης για διαφορετικές ημέρες χρησιμοποιώντας Προσαρμογή ημερών.
-
Μπορώ να απενεργοποιήσω προσωρινά το Διάλειμμα;
Ναι. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Προγραμματισμένος επιλογή σε Ρυθμίσεις > Χρήση οθόνης (Screen Time) > Downtime. Αυτό σταματά το Downtime από το να ακολουθεί το κανονικό σας πρόγραμμα μέχρι να το ενεργοποιήσετε ξανά.
-
Το Διάλειμμα (Downtime) μπλοκάρει κλήσεις και μηνύματα;
Το Downtime δεν είναι απαραίτητο να μπλοκάρει κλήσεις και μηνύματα. Μπορείτε να κρατήσετε διαθέσιμες τις εφαρμογές Τηλέφωνο, Μηνύματα και άλλες βασικές εφαρμογές προσθέτοντάς τες στις Επιτρέπεται πάντα.
συμπέρασμα
Τώρα θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι το Downtime στο iPhone και πώς λειτουργεί. Μπορείτε να ορίσετε ένα πρόγραμμα, να διαχειριστείτε τις επιτρεπόμενες εφαρμογές και να απενεργοποιείτε το Downtime όταν δεν το χρειάζεστε. Αν ξεχάσετε τον κωδικό Χρήσης οθόνης, μην ανησυχείτε. Δοκιμάστε αυτό το εργαλείο κατάργησης κωδικού Χρήσης οθόνης (Screen Time remover) - imyPass iPassGo για να αφαιρέσετε τους περιορισμούς Downtime χωρίς κωδικό!
Hot Solutions
-
Ξεκλειδώστε το iOS
- iRemove Tools Review
- Πλήρης αξιολόγηση του iHello HFZ
- Αξιολόγηση του DarkRa1n iCloud Bypass
- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iFreeiCloud
- 7 δωρεάν υπηρεσίες ξεκλειδώματος iCloud
- Λεπτομερής ανασκόπηση του εργαλείου Ramdisk 007
- Παράκαμψη κλειδώματος iCloud με το F3arra1n
- Πλήρης αξιολόγηση του UnlockHere
-
Συμβουλές για iOS
-
Ξεκλείδωμα Android
-
Συμβουλές κωδικού πρόσβασης